Reichman & Rommelaar

Makelaarskantoor
Reichman & Rommelaar

Twee namen, één bedrijf, één filosofie

Van Bommellaan 45

Zeer ruim opgezet appartement van ca. 105 m2 op tweede etage van kleinschalige complex “Wittehout” aan de Van Bommellaan in Wassenaar met vergezicht op groen. Dit prachtig gelegen, zeer lichte appartement is opgeleverd in 2003. Een aantrekkelijke appartement met een ruime living 9 meter diep en 5 meter breed met open keuken, 2 slaapkamers, luxe keuken en sanitair, een riant terras op het zuidoosten en ruime parkeergelegenheid voor de deur alsmede een groot souterrain van 28 m2.

Dit appartementen complex ligt naast begraafplaats Persijnhof, wat een bijzonder verhaal kent; het terrein voor de Joodse begraafplaats aan Het Kerkehout 7 in Wassenaar is in 1899 aangekocht en vanaf 1906 in gebruik genomen door de Asjkenazische of Hoogduitse Israëlitische Gemeente van Den Haag. Kenmerkend voor de traditie van de Hoogduitse gemeente is het gebruik van uitsluitend rechtopstaande vergelijkbare zerken met zoveel mogelijk dezelfde lengte en breedte. De stenen zijn georiënteerd op het oosten. De gedachte hierachter is het Joodse geloof dat arm en rijk in de dood gelijk zijn. Het enige onderscheid is gemaakt voor de graven van de kohanim (priesters), die vooral op de eerste rij liggen. Bijzonder is dat de grafstenen van sommige echtparen via een segmentboogje met elkaar verbonden zijn. Het Joodse deel van de begraafplaats is aan de buitenzijde van het terrein omgeven door een vroeg-20ste-eeuwse betonnen muur (gerestaureerd in 2014), de beplanting bestaat vooral uit cipressen. Vanuit dit appartement heeft u gedeeltelijk uitzicht op deze rechtopstaande vergelijkbare zerken met zoveel mogelijk dezelfde lengte en breedte. De stenen zijn georiënteerd op het oosten, met als resultaat een heel bijzonder beeld.

INDELING:
Centrale entree met lift naar 2e etage. Via zeer ruime hal (3 x 6) betreedt u dit mooie appartement. Een riante living (ca. 8.97 x 5.00) is op een hoek gelegen en heeft een warme uitstraling door veel lichtinval die de kamer binnenkomt. Vanuit de woonkamer komt u op een groot zonneterras (ca. 5.00 x 1.76) dat op het zuidoosten gelegen is met fraai uitzicht op groen.
De zeer ruime luxe woonkeuken met zeer lang aanrechtblok in L opstelling is voorzien van een koelkast, vaatwasser spoelbak, RVS gasfornhuis met grote oven en afzuigkap. Via de gang naar de fantastisch grote master bedroom (ca. 6.12 x 2.44) een luxe badkamer (ca. 3.38 x 2.38) met “Ucosan” kunststof ligbad, fraai wastafelmeubel en separate douche, ook vanuit de centrale hal 2e grote slaapkamer (ca. 4.62 x 3.12) Tevens de technische ruimte annex laundry (ca. 2.46 x 1.90) met opstelplaats CV-ketel, bouwjaar 2019!, mechanische ventilatie-unit en wasmachineaansluiting. Modern toilet met fontein.

Onder het gebouw bevindt zich riant souterrain van 32 m² (ca. 7.00 x 4.00), dat geschikt is voor vele doeleinden.

BIJZONDERHEDEN:
De op te maken koopovereenkomst zal conform het NVM-model zijn:
– Actieve VVE, bijdrage E 218,51 per maand;
– CV combiketel, merk Remeha, bouwjaar 2019;
– Electra 7 grp. + ALS;
– Eigen grond;
– Ruime parkeergelegenheid voor de deur;
– Bouwjaar 2003;
– HR dubbele beglazing;
– Zeer rustig gelegen met fraaie uitzichten;
– Inpandige berging en externe fietsen berging

***************************************************************************************************************************

Very spacious apartment of approx. 105 m2 on the second floor of the small-scale complex “Wittehout” on the Van Bommellaan in Wassenaar with a view of greenery (due to its location next to a monumental Jewish cemetery). This beautifully located, very bright apartment was completed in 2003. An attractive apartment with a spacious living room 9 meters deep and 5 meters wide with open kitchen, 2 bedrooms, luxury kitchen and bathroom, a spacious terrace facing southeast and ample parking space in front of the door and a large basement of 28 m2.

This apartment complex is located next to Persijnhof Cemetery, which has a special story; The site for the Jewish cemetery at Het Kerkehout 7 in Wassenaar was purchased in 1899 and taken into use from 1906 by the Ashkenazi or High German Israelite Congregation of The Hague. Characteristic of the tradition of the High German municipality is the use of only upright comparable stones with the same length and width as much as possible. The stones are oriented to the east. The idea behind this is the Jewish belief that poor and rich in death are equal. The only distinction is made for the graves of the kohanim (priests), who are mainly in the front row. What is special is that the headstones of some couples are connected to each other via a segmental arch. The Jewish part of the cemetery is surrounded on the outside of the site by an early 20th-century concrete wall (restored in 2014), the planting consists mainly of cypress trees. From this apartment you have a partial view of these upright comparable stones with the same length and width as much as possible. The stones are oriented to the east, resulting in a very special image.

LAYOUT:
Central entrance with elevator to 2nd floor. You enter this beautiful apartment through a very spacious hall (3×6). A spacious living room (approx. 8.97 x 5.00) is located on a corner and has a warm appearance due to a lot of light entering the room. From the living room you enter a large sun terrace (approx. 5.00 x 1.76) that faces southest with a beautiful view of greenery. The very spacious luxury kitchen with very long counter in L setup is equipped with a fridge / freezer, dishwasher sink, stainless steel gas stove with large oven and hood. via the hallway to the fantastic large master bedroom (approx. 6.12 x 2.44) a luxurious bathroom (approx. 3.38 x 2.38) with “Ucosan” plastic bathtub, beautiful washbasin and separate shower, also from the central hall 2nd large bedroom ( approx. 4.62 x 3.12) Also the technical room annex laundry (approx. 2.46 x 1.90) with central heating boiler, built in 2019 !, mechanical ventilation unit and washing machine connection. Modern toilet with fountain.

Below the building there is a large basement of 32 m² (approx. 7.00 x 4.00), which is suitable for many purposes.

PARTICULARITIES:
The purchase agreement to be drawn up will be in accordance with the NVM model:
– Active VVE, contribution E 218,51 per month;
– CV combi boiler, brand Remeha, year 2019;
– Electricity 7 grp. + ALS;
– Own ground;
– Ample parking space in front of the door;
– Year of construction 2003;
– HR double glazing;
– Very quiet location with beautiful views;
– Indoor storage and external bicycle storage