Reichman & Rommelaar

Makelaarskantoor
Reichman & Rommelaar

Twee namen, één bedrijf, één filosofie

Schoolstraat 19

Schoolstraat 19 Voorburg

Indien u op zoek bent naar een uniek half-vrijstaand huis op een fantastische plek in uitstekende staat van onderhoud, dan is een bezichtiging absoluut de moeite waard. Deze luxe woning is ideaal voor een vrijgezel of stel en biedt naast heerlijk woongenot de perfecte gelegenheid voor het werken vanuit huis.

Ligging en woonomgeving:
Prachtig gelegen in het historische centrum van Voorburg op loopafstand van de toonaangevende restaurants. Direct om de hoek ligt de Herenstraat, waar u mooie kwaliteitswinkels vindt, maar ook uw dagelijkse boodschappen kunt doen en op zaterdag de gezellige markt op het Oosteinde.

In park Vreugd en Rust maakt u heerlijke wandelingen, laat u de hond uit of geniet van de uitzonderlijke gerechten in het restaurant van sterrenkok Ron Blaauw. Sportfaciliteiten, uitvalswegen en openbaar vervoer zijn in de directe nabijheid.

Indeling en maatvoering:
Entree; hal met toilet; sfeervolle woon-/eetkeuken (3.00 x 4,80 en 2,69 x 2,50) Fraaie keuken in L-vorm voorzien van een mooie granieten werkblad, inbouwapparatuur, te weten: vijf pits gaskookplaat, afzuigschouw, oven, magnetron, koelkast, vriezer, vaatwasser. Vanuit de woonkeuken deur naar heerlijke zonnige besloten achterplaats

Op de eerste etage overloop, masterbedroom (3,00 x 4,82) met en-suite badkamer (2,79 x 2,31), met douche, toilet, dubbele wastafel en opstelling wasmachine (kast)

Via de overloop trap naar de tweede etage, royale zolderkamer (5,76 x 4,81) met velux dakramen en zijraam, heerlijke rustige kamer. (mogelijkheid om twee kleinere slaapkamers te maken)

Geschiedenis Schoolstraat Voorburg:
In 1983 is begonnen met de restauratie van het pand aan de Schoolstraat 23-21-19 te Voorburg op aandringen van de Stichting Behoud Beschermd Dorpsgezicht.

Het pand werd opgedeeld in 3 verticale appartementen c.q. wooneenheden en omstreeks 1984 in gebruik genomen als woonhuizen. Voorheen bood het pand anderhalve eeuw lang beschutting aan marktschippers die met hun schuit naar Leiden en Delft voeren langs de Vliet. Het zogenaamde Marktschippershuis dateert uit omstreeks 1568 en was gelegen aan de Cleyne Laen, thans de Schoolstraat.

Een van de eerste eigenaren aan het eind van de 16de eeuw was Cornelis Adrianus Joosten. Op 25 november 1612 verkochten zijn kinderen het huis voor FL 750,00 aan de Voorburgse schout Joachim Corneliszoon van Vliet.

Aan de achterzijde was een stal aangebouwd waarin natuurstenen voerbakken voor de paarden stonden. Een van de voerbakken bevindt zich nog steeds voor het pand (nummer 23)

Het huis werd gebouwd op koeienhuiden. Voordat de nieuwbouw in de buurt begon, hebben er diverse opgravingen plaatsgevonden achter het pand. De fundering is toen blootgelegd van de voormalige stal.

Het verhaal gaat dat Vincent van Gogh in zijn korte periode dat hij in Voorburg verbleef hier onderdak heeft gevonden.

De huidige verkopers wonen er sinds 2001 en hebben het geheel in stijl aangepast, een beknopt, maar zeer sfeervol woonhuis.

– Gemeentelijk monument van Leidschendam-Voorburg.
– Alarm installatie
– Vloerverwarming parterre
– Markiezen

Kaart