Reichman & Rommelaar

Makelaarskantoor
Reichman & Rommelaar

Twee namen, één bedrijf, één filosofie

Populierstraat 12

Populierstraat 12 te Den Haag

Eindelijk weer eens zo’n leuk drielaags herenhuis te koop in de gezellige Bomenbuurt! Deze eindgevelwoning in de Populierstraat ligt op de hoek met de Eikstraat en is gebouwd in 1917. De fraaie voorgevel beschikt over mooie boogramen op de tweede verdieping en verschillende leuke elementen in het metselwerk. De achtertuin heeft een zuid-zuidoost zonligging en doordat er rechts geen directe buren zijn, is er lang zon in de tuin. Het huis is verder lange tijd verhuurd geweest en dient derhalve intern compleet gerenoveerd te worden. Alle leuke originele elementen zorgen ervoor dat dit huis na renovatie weer een fantastisch familiehuis zal worden!

Indeling:
Voordeur met leuke vestibule voorzien van originele tegels op de wanden, mooi origineel glas-in-loodwerk en een fraaie granitovloer die doorloopt naar de hoofdhal. Vanaf de hal zijn alle vertrekken bereikbaar, direct links de woonkamer ensuite met schuifseparatie en wederom een glas-in-lood bovenlicht. In zowel de voor- als de achterkamer zijn de marmeren schouwen nog aanwezig net als de lijstenplafonds. Middels openslaande deuren toegang tot de achtertuin van ca. 9.5 x 6 m. met een zuid/zuidoostligging. Vanuit de hal is er verder nog toegang tot de kelder onder de keuken.

1ste verdieping:
Trapopgang naar overloop met toegang tot een ruime voorslaapkamer en een achterslaapkamer met eigen balkon. De derde slaapkamer ligt aan de voorzijde. Op deze etage bevinden zich verder nog een tweede keuken aan de achterzijde en een tussengelegen badkamer, die bereikbaar is vanuit de hal.

2de verdieping:
Doorlopende trap met toegang tot overloop en drie slaapkamers. De vierde slaapkamer is aan de voorzijde gelegen en beschikt over een mooie boogramenpartij. De vijfde slaapkamer is aan de achterzijde gelegen, is eveneens goed van formaat en beschikt over een Velux dakraam en achter de knieschotten veel bergruimte. Slaapkamer zes is een zijslaapkamer die aan de voorzijde gelegen is.

Kortom een mooi origineel huis op een leuke plek, met veel ruimte en een leuke zonnige tuin, dat na renovatie weer garant zal staan voor jarenlang woonplezier!

Bijzonderheden:

– Gelegen op eigen grond;
– Kadastrale omschrijving: ‘s-Gravenhage, sectie: AN nummer: 5116 en 5115;
– Conform de branchbrede meetinstructie, door de firma Object & Co. opgesteld meetrapport en plattegronden met een woonoppervlak van 187 m² en een inhoud van 768 m³;
– Energielabel G;
– Houten kozijnen met enkele beglazing;
– dakbedekking vervangen oktober 2009;
– veel originele elementen nog aanwezig;
– Bouwjaar 1917;
– Ouderdoms,- materialen en niet bewoningsclausule van toepassing;
– Projectnotaris van toepassing.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door Makelaarskantoor Reichman & Rommelaar wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kaart